Elementarna nepogoda

ELEMENTARNA NEPOGODA KLIZIŠTA – ODRONI ZEMLJIŠTA

 

Župan Međimurske županije proglasio je elementarnu nepogodu za područje Općine Štrigova i to zbog klizišta i odrona zemljišta. Naime, tijekom ožujka i travnja ove godine ona su prouzročila štete na infrastrukturi, nasadima, zemljištu i građevinskim objektima.

Klizišta su aktivirale velike količine oborina koje su pale od početka ove godine, a ukupna površina ugroženog područja iznosi oko 15 hektara. Unutar područja zahvaćenog klizištem i odronom terena oštećene su prometnice, nasadi vinograda, poljoprivredno zemljište i građevinski objekti.

Prema prvom priopćenju povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda Općine Štrigova, nastala šteta procijenjena je na 11.395.000,00 kuna.

Općina Štrigova će zaprimati PRIJAVE za štetu od elementarne nepogode svaki radni dan u vremenu od 08:00 do 14:00 sati od ponedjeljka 08. travnja do petka 19. travnja 2013. godine. Uz prijavu potrebna je preslika osobne iskaznica i preslika računa za isplatu. ( fotokopirati se može i u uredu Općine). Za prijavu nije potreban izvadak, već će se u uredu Općine putem GIS-a pronaći oštećena čestica.