OTVORENI NATJEČAJI ZA UDRUGE

1) JAVNI NATJEČAJ HBOR-a ZA DODJELU DONACIJA U 2016. GODINI “NOVI POGLEDI – INOVATIVNOST I IZVRSNOST U OBRAZOVANJU, KULTURI I UMJETNOSTI”
Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) je objavila javni natječaj za pomoć u provedbi i realizaciji projekata u kulturi, umjetnosti, obrazovanju i znanosti koji su temeljeni na novim idejama, inovativnom pristupi i originalnosti u Programskim područjima financiranja: Inovativnost u kulturi i umjetnosti; Obrazovanje i znanost – poticanje inovativnosti, talenata i izvrsnosti. Na natječaj se mogu prijaviti isključivo projekti organizacija civilnoga društva koje ispunjavaju natječajem propisane uvjete. Rok za prijavu: 30.05.2016.
Više o tome ovdje: http://www.hbor.hr/javni-natjecaj-za-dodjelu-donacija

2) NATJEČAJ ZA DODJELU SREDSTAVA ZAKLADE ADRIS
Zaklada je raspisala javni natječaj za sljedeće programe: Znanje i otkrića: program potpore učenicima i studentima, znanstvenicima i inovatorima, znanstvenim i istraživačkim projektima; Stvaralaštvo, ekologija, baština i dobrota: program potpore umjetničkom stvaralaštvu i umjetnicima, projektima koji pridonose zaštiti i očuvanju hrvatske izvornosti te humanitarnim projektima i pomaganju djeci bez roditelja. Za sredstva zaklade mogu se natjecati fizičke osobe i pravne osobe koji udovoljavaju uvjetima natječaja, osim trgovačkih društava (d.o.o. i d.d.) i obrta. Rok za prijavu: 30.05.2016.
Više o tome ovdje: http://www.adris.hr/odnosi-s-javnoscu/zaklada-adris/natjecaji/natjecaj-2016/natjecaj-za-dodjelu-sredstava-zaklade-adris/